Raspored programa

Danas na Kanal 6 HD televiziji gledajte:

Film

11:20

Igrani film

Najbolji filmovi

Film

13:00

Igrani film

Najbolji filmovi

Crna strijela

14:45

Igrana serija

Napravljena po romanu Roberta Louisa Stevenson-a “Crna Strijela”, ova avanturistička miniserija prebacuje dešavanja u sredinu XV vijeka na granicama Habsburškog carstva i Papskih teritorija, strateški važnog područja oko kojega se bore lokalni vladari. Među njima je moćni Raniero od Rotemburga, lojalan Habsburgovcima i namjeren da proširi svoju zemlju. Njegov najveći neprijatelj je Nicolaus Cusano, biskup Bressanone, vjeran Papi. Kako se suočavaju, Raniero šalje svog usvojenog sina Marco di Monforte-a da bi se borio za slavu i čast. Marko, međutim, uspijeva da zarobi Giovann’u Bentivoglio, mladu siroticu koju je Cusano usvojio. Međutim, kada Marko čuje da je Raniero ubio njegovog oca, okreće se protiv njega i na strani Giovanne, koja je odličan strijelac, pridružuje se Crnoj Strijeli, grupi pobunjenika koji se bore protiv nepravde na obije strane. U nevjerovatnim napadima, izdajama i intrigama, Marco i Giovanna se bore za svoju ljubav – i za vjeru u svijet u kome pravda mora zamijeniti osvetu.

Majke

15:35

Igrana serija

Četiri žene sa različitim pričama i sve preokupirane materinstvom dijele jednu bolničku sobu. Na početku među njima postoji napetost i nerazumijevanje, ali vrijeme čini svoje i one se malo po malo vezuju jedna za drugu i međusobno pomažu u prevazilaženju ličnih problema. Tako Chiarra nalazi hrabrost da ponovo razgovara sa svojim roditellima poslije mnogo godina, Stella okončava komplikovanu trudnoću i konačno se vraća svojoj porodici, Margherita saznaje da se njen tumor nije proširio i hrabro pokušava da dobije dijete a Giulia uspijeva da se oslobodi uticaja svoje patološki dominantne majke. Komentar Režisera: «Postoji trenutak u svačijem životu kada se svi fundamentalni elementi života sažimaju: taj magični momenat kada život počinje i sve strasti za koje je ljudska duša sposobna stapaju se u jedno veličanstveno osjećanje

Sveta familija

17:15

Igrana serija

Ljubav koja se protivila standardima i prihvatila božansku misteriju Ko su bili Josif i Marija? Kakvi su zapravo bili? Priča o Isusovom rođenju je poznata, ali ne i o ljubavi njegovih roditelja. U ovoj raskošnoj priči o njihovim životima, prikazana su nam ljudska bića od krvi i mesa, zaljubljena u život. Josif je hrabri muškarac koga u početku nervira, a zatim polako i osvaja ljubav mnogo mlađe Marije. Marija spaja nevinost i namjeru, samopouzdanje i sumnju u samu sebe. Na veoma dirljiv način prikazana je dilema mlade žene kojoj je dato “misteriozno dijete”, i njenog muža čiji je život stavljen na težak test nakon što njegova žena postaje “misteriozno” trudna. Ovu dvodjelnu mini-seriju je napisao Massimo de Rita (The Octopus, Padre Pio), režirao Raffaele Mertes (Emmy za najbolju miniseriju), dok su glavni glumci Alessandro Gassman (Hamam, Samson i Dalila) i Ana Caterina Morariu (Ocean’s Twelve, War and Peace-miniserijea). Snimljen u Jordanu sa scenama dizajniranim od strane Oskarom i Césarom nagrađenim Gianni Quaranta-om (A Room With A View, Farinelli), ova produkcija eksploatiše ljepotu i spritualnost kojima odišu pejzaži Jordana. Ova „Sveta Porodica“ nam daje svjež i moderan, ali isto tako i dubinski pristup današnjim publikama.

Povratak Kralja

18:05

Igrana serija

Ovo nije priča o osveti, ovo je priča o upornosti i žrtvovanju pod ekstremnim uslovima. U vrijeme zaraćenih država, kralj provincije Wu, Fucai, porazio je neprijateljsku kraljevinu Yue i zarobio njihovog kralja Goudiana, zadržavši ga u zarobljeništvu kao roba. Premijer vlade kraljevine Wu je predložio da se zarobljeni kralj odmah ubije, ali to kralj Fucai nije dozvolio. U zarobljeništvu, Goudian je izložen ponižavanju i torturi, ali je spreman da sve stoički izdrži jer u njemu tinja nada da će uspjeti da se izbavi i vrati se na prijesto.

Rombinzon Kruso

18:25

Dječiji program

Vanvremenska avantura protumačena u duhu našeg vremena... Priča je dobro poznata: čovjek je nasukan na pusto ostrvo, prevazilazi samoću i težinu života u divljini, pronalazi i civilizuje domoroca koga naziva Petko, vraća se kući nakon mnogo godina. U ovoj adaptaciji sa francuskom zvijezdom Pierre Richardom u glavnoj ulozi, priča je protumačena na drugi način, sa osnovnom porukom tolerancije, koja sigurno konstantno nedostaje našem vremenu. U centru je blistava borba pameti između Robinzona i Petka, mladog domoroca. Sa suptilnim pristupom prirodi, Petko se svojim “paganskim” pogledima i vjerovanjima suprostavlja Robinzonu, prikazujući svoje poglede- jednako validnim kao što su pogledi i vjerovanja njegovog "savremenog i civilizovnog" prijatelja. Na kraju, kada Robinzon nazove svog saputnika njegovim pravim imenom, Itaua, i kada učestvuje u Itauinom plesu domorodačkim bogovima, ovaj “Robinzon Kruso” počne da ostavlja jak utisak o neophodnosti bratske ljubavi i razumijevanja. Unutrašnja transformacija heroja daje posebnu, uzbudljivu, interesantnu i zabavnu notu, koja nagoni na razmišljanje...

Pregled sedmice

19:00

Informativni program

Najzanimljivije vijesti koje su se desile u prethodnoj sedmici

Film

20:00

Igrani film

Najbolji filmovi

Film

21:40

Igrani film

Najbolji filmovi

Film

23:05

Igrani film

Najbolji filmovi

Kanal 6 - Srce Bosne!

Kanal 6 HD je najgledanija lokalna televizija u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine.
Prisutni smo u 30 kablovskih operatera, prati nas 1.2 miliona gledatelja.

Kanal 6 HD televizija je dio TNT Gupacije.