Do danas je snimljeno jako puno filmova znanstveno-fantastične tematike. Često će vrijeme radnje takvih filmova biti smješteno u bližoj ili dalekoj budućnosti što znači da će u njima biti mnogo napredne tehnologije i uređaja kakvi ne postoje ili još nisu izmišljeni, prenosi tnt portal – najnovije vijesti BiH .

Neki su filmovi toliko dobro predvidjeli neke od takvih uređaja da bi ostali šokirani njihovom preciznošću kada bi ih pogledali u današnje vrijeme. Da se u doba kada su snimani ovi filmovi moglo kladiti na buduće izume i događaje kao što se to danas može na mjestima kao što je 22bet kladionica, osobe koje su smišljale ove uređaje zasigurno bi zaradile milijune. Donosimo stoga pet filmova koji su točno predvidjeli neke od današnjih tehnologija i proizvoda koji su se tada činili nemogućima.

Total Recall (1990): Automobil koji sam vozi

Radnja film Total Recall smještena je u budućnosti, a u jednoj od scena u filmu, glavni glumac Arnold Schwarzenegger ulazi u taksi. Po svom ulasku u vozilo ostaje šokiran kada je skužio da automobil vozi robot, odnosno da njime ne upravlja ljudska osoba. U današnje vrijeme, tvrtke kao što je Tesla rade upravo na toj tehnologiji i čini se kako su joj vrlo blizu. Ipak, za razliku od filma, sumnjamo da će Teslina vozila imati jezive vozače robote kao Total Recall.

Back to the Future (1989): Razna nosiva tehnologija

Ova epska trilogija vodi nas u prošlost, sadašnjost i budućnost. Iako putovanje kroz vrijeme nije moguće, a o njemu postoje samo teorije, ovaj film predvidio je neke od današnjih tehnologija. U filmu su predstavljene tenisice koje se same vežu, razna tehnologija koja se nosi u uhu, kao i hoverboard. Upravo po uzoru na film, popularna tvrtka Nike razvila je tenisice HyperAdapt koje se same stežu oko noge osobe koja ih nosi. Uređaji koje djeca u filmu nose u uhu mogu predstavljati puno današnjih proizvoda, a iako nije još uvijek izmišljen hoverboard koji će lebdjeti, možda bi za koju godinu mogli upoznati i takvo nešto.

Terminator (1984): Vojni dronovi

Još je jedan film na ovoj listi koji za glavnu ulogu ima Arnolda Schwarzeneggera. Riječ je o Terminatoru u kojem se ljudi u budućnosti bore protiv robota. Upravo vojska robota u svojoj borbi koristi letjelice kojima nisu potrebni ljudski piloti, a njima se upravlja na daljinu. Baš takav tip letjelica često možemo vidjeti na vijestima jer se uvelike koriste već duži niz godina u američkoj vojsci.

Iron Man (2008): Virtualni asistent i holografsko sučelje

Iako u filmu Iron Man, njegov virtualni asistent JARVIS nije živo biće, postao je vrlo drag svim fanovima serijala. Riječ je virtualnom asistentu Iron Mana koji prihvaća usmene naredbe te ih izvršava prema uputama. Nedugo nakon filma, u realnosti su na scenu stupili virtualni asistenti poput Siri i Cortane bez kojih je nekima svakodnevni život postao nezamisliv. Tehnologija je to na kojoj se radi iz dana u dan, ali možemo reći da je poprilično zastupljena u današnjosti.

Blade Runner (1982): Video pozivi

Blade Runner je bio klasični sci-fi film. Radnja je smještena u budućnosti, a neke od različitih naprednih tehnologija koje su se 1982. činile nemogućim, danas su postale već uobičajene. Video pozivi poput onih koji se odvijaju u filmu danas nisu ništa novo. Skype ili Facetime su neke od platformi koje su popularizirale taj način komunikacije, ali je uvijek zanimljivo vidjeti kako je ovaj film odlično predvidio važan djelić budućnosti.