Radnja filma odvija se ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća u američkom gradiću u koji se doseljava dječak Scott. On se očajnički želi uklopiti u novu sredinu i susjedstvo. Postoji lokalno igralište s osmoricom igrača i Scott bi mogao biti deveti kada bi znao igrati bejzbol. Na sreću, sprijateljuje se s učiteljem bejzbola Benjaminom Franklinom Rodriguezom (Mike Vitar), koji mlađima nesebično pomaže.

Da bi naučio Scotta sve što treba znati o tom sportu, mora to učiniti na diplomatski način i s velikim strpljenjem. Scottu će to imponirati te će se druženje s Benjaminom i ostalom djecom iz tima pretvoriti u najljepše ljeto njegova mladog života. Scott uči hvatati i bacati loptu te upoznaje i legendarnog psa nazvanog Zvijer, koji jede lopte uz ogradu, navodno i ljude, a učitelj njime uspješno plaši zločestu djecu.

Na Scottovu žalost, jedna od lopti koja završi u dvorištu Zvijeri jest i ona s potpisom Babea Rutha, a bila je vlasništvo njegova očuha Billa . Dečki pokušavaju vratiti skupocjenu loptu, a film o klincima iz pješčanika postaje komična avantura prepuna zabave i neobičnih dječjih dogodovština.