Auto vozilice za djecu su najbolji način kako da izmamite osmijeh i kako da ostvarite puni pogodak kod djeteta. Za dijete je to nešto ogromno jer predstavlja autić koji sami mogu voziti.

Auto vozilice za djecu su najbolji poklon, ali se postavlja pitanje kako odabrati najbolju auto vozilicu kako bi dijete bilo zadovoljno.

Obratite pažnju na godine i snagu motora

Izbor električnog automobila za djecu generalno najviše zavisi od dobi i motorne sposobnosti djeteta. Ako kupite previše snažan auto onda se vaše dijete može osjećati nelagodno i na taj način ćete promašiti sa poklonom. Dok s druge strane ako kupite auto koje staro i koje je sporo onda će djetetu biti monotono voziti ga i također ćete promašiti sa poklonom.

Proizvođači su mislili na to pa ćete pronaći na većini ovih autića oznaku „za djecu od 3 i više godina“. Zašto baš tri i više godina. Odgovor na ovo pitanje dolazi iz toga što su djeca do svoje treće godine već dovoljno razvila svoje motorne sposobnosti i reflekse te su sposobni da samostalno upravljaju autićem ove vrste. Auti za djecu u ovoj dobi najčešće dolaze sa 6V baterijom koja može ostvariti brzinu oko 3 km/h, što je sasvim dovoljno kako bi se dijete zabavilo i u isto vrijeme ostalo sigurno.

Za djecu koja su nešto starija, recimo 5 i više godina bilo bi najbolje da kupite autić sa snagom motora 24V koji postiže brzinu od 10 km/h. Naravno ako se vaše dijete više plaši i ako imate osjećaj da dijete još uvijek nije razvilo dovoljne motoričke sposobnosti za upravljanje autić sa baterijom od 12V je opcija za vas.

Izgled i održavanje

Auta za djecu mogu imati samo jedno mjesto za sjedenje iako pojedini imaju dva mjesta, ali za najbolju zabavu i ugođaj djeteta auto sa jednim sjedištem je idealno. Gotovo uvijek današnji autići su replike stvarnih modernih automobila i svi mi možemo zaključiti o kojoj se marki radi čak i ako nema zvanično obilježje. Pokušajte da vaše dijete pitate diskretno koja mu se marka automobila najviše sviđa, da li voli više recimo limuzine ili SUV. Sve su ovo pitanja koja možete pitati da vaše dijete i ne zna o čemu se radi, a vi možete dobiti korisnu informaciju.

Pročitajte:  EON donosi humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy

Vaše dijete će biti presretno ako dobije malu repliku svoje omiljene marke kao što je Audi ili Mercedes.

Što se tiče održavanja ovaj faktor ne smijete da zaboravite. Kako bi auto bilo ispravno i kako bi dosta dugo trajalo morate ga redovno održavati. Glavna stvar za koju se morate brinuti je baterija. Baterija ne može da traje vječno i morate da redovno punite bateriju kako bi njen životni vijek bio što duži.

Proizvođači su vam olakšali proces održavanja i na kutiji ili na donjoj strani automobila sigurno će pisati koliko sati može da se vozi auto sa jednim punjenjem i kada ga treba ponovo puniti. Također nemojte zapustiti motor. Ne morate voditi računa o motoru kao o bateriji, ali čisto s vremena na vrijeme provjerite da li su sve žice spojene kako treba i da li je auto siguran za dijete.

Sjajan poklon koji ako izabereta na pravilan način sigurno će izmamiti osmijeh na licu djeteta. Naglašavamo da je potrebno da prvo razmislite o gore navedenim karakteristikama koje smo spominjali kako bi vaše dijete bilo u potpunosti sigurno i kako ne bi došlo do neželjenih ozljeda. Čak ni cijena ovih autića nije što je nekada prije bila i oni su danas veoma povoljni i svako ih sebi može priuštiti. Nadamo se da smo vam dali dobru ideju za poklon i da ćete razveseliti mališana sa ovim sjajnim poklonom. Svakako zavirite u web trgovinu https://miobambino.ba/ za neke od iznimno zanimljivih proizvoda.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!