Ljubav koja se protivila standardima i prihvatila božansku misteriju
Ko su bili Josif i Marija? Kakvi su zapravo bili? Priča o Isusovom rođenju je poznata, ali ne i o ljubavi njegovih roditelja. U ovoj raskošnoj priči o njihovim životima,
prikazana su nam ljudska bića od krvi i mesa, zaljubljena u život. Josif je hrabri muškarac koga u početku nervira, a zatim polako i osvaja ljubav mnogo mlađe Marije.
Marija spaja nevinost i namjeru, samopouzdanje i sumnju u samu sebe.
Na veoma dirljiv način prikazana je dilema mlade žene kojoj je dato “misteriozno dijete”, i njenog muža čiji je život stavljen na težak test nakon što njegova žena postaje “misteriozno” trudna.
Ovu dvodjelnu mini-seriju je napisao Massimo de Rita (The Octopus, Padre Pio), režirao Raffaele Mertes (Emmy za najbolju miniseriju), dok su glavni glumci Alessandro Gassman (Hamam, Samson i Dalila) i Ana Caterina Morariu (Ocean’s Twelve, War and Peace-miniserijea). Snimljen u Jordanu sa scenama dizajniranim od strane Oskarom i Césarom nagrađenim Gianni Quaranta-om (A Room With A View, Farinelli), ova produkcija eksploatiše ljepotu i spritualnost kojima odišu pejzaži Jordana. Ova „Sveta Porodica“ nam daje svjež i moderan, ali isto tako i dubinski pristup današnjim publikama.