U prostorijama sportskog bilijar kluba ”Devetka” u Travniku  održan je prvi  ”Travnik Open 2021”  turnir, na kojem je nastupilo 25 igrača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. 

Igrala se disciplina ”devetka” u kojoj je najviše uspjeha imao najbolji BH igrač Sanjin Pehlivanović.

Pehlivanović je do prvog mjesta došao savladavši u četvrtfinalu Mirzu Pozderca, u polufinalu Luku Jojića, te u finalu kolegicu iz svoga kluba Hannan Memić koja je bila svojevrsno iznenađenje na turniru i zasluženo se plasirala na visoko drugo mjesto.

Memić je do srebrene medalje na turniru došla savladavši u četvrtfinalu Adija Kulalića i u polufinalu Ajdina Piknjača, te tako još jednom srušila predrasude da je bilijar sport rezervisan samo za muškarce i dokazala da se ravnopravno može boriti sa njima za titulu najboljeg.

Treće mjesto su sportski podijelili perspektivni Ajdin Piknjač iz Sarajeva i Luka Jojić iz Prijedora.

Vrijedi napomenuti da su i ostali igrači bili jako kvalitetni, i svojom igrom dokazali da je bilijar doživio veliku ekspanziju u posljednje vrijeme i da je tako prerastao u jedan ozbiljan sport kojim se svakim danom bavi sve više ljudi.

Sportski bilijarski klub ”Devetka” iz Travnika dobio je pohvale od svih učesnika za organizaciju ovakvog jednog turnira.