Bolnice u SBK prešle na hitni režim rada…

Ministar zdravstva Srednjobosanskog kantona Anto Matić, primio je jutros u svom kabinetu direktore bolnica s područja općine Travnik.

JU Bolnica Travnik, Bolnica za plućne bolesti i TBC i Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” vraćaju se na poseban režim rada, odnosno na zbrinjavanje samo hitnih pacijenata..

Složni su – broj pacijenata raste, a građani ne poštuju mjere!

Bolnice u SBK prešle na hitni režim rada

Emir Abdulović, direktor Bolnice za plućne bolesti i TBC kazao je da se plaši da bi uskoro moglo doći do potpune popunjenosti kapaciteta.

Kapacitete za COVID moraju proširiti, a bolnice prijeći na hitni režim rada, odnosno obrađivat će samo maligne i hitne pacijente, kazao je nakon sastanka Adnan Šatrović, direktor JU Bolnica Travnik.

Direktor Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila Velimir Valjan kazao je da su podaci jasni i da je epidemija uzela maha.

Novinari su kazali da smo svi svjedoci svakodnevnim okupljanja u ugostiteljskim objektima, svirki, zabava i nekontrolisanih okupljanja ljudi bez ikakvih poštivanja epidemioloških mjera. Evo što je o tome kazao ministar Matić.

Podsjetimo jučer je premijer SBK Tahir Lendo kazao da inspekcija, uz asistenciju policije, treba pojačati nadzor, s ciljem zaustavljanja širenja koronavirusa. U SBK trenutno ima oko 160 aktivnih slučajeva zaraze, a 60-ak osoba je hospitalizirano.