Povodom Svjetskog dana turizma i ove godine imate priliku uživati u niz besplatnih aktivnosti koji će vas motivirati da posjetite neke od najznačajnijih destinacija u Srednjobosanskom kantonu, izmeđuostalog danas ste imali priliku posjetiti besplatno najvažnije turističke atrakcije u Travniku: Zavičajni muzej, Tvrđavu Stari grad i Rodnu kuću Ive Andrića. 

Istim povodom, Turistička zajednica SBK  i Hotel Blanca Resort & Spa – Vlašić obilježili su danas planinarskom signalizacijom jednu od planinarskih značajnih staza: Babanovac – Vodopad Ugrić.

Sve navedeno i još nekoliko zanimljivih tema, bilo je povod da danas, upravo na Svjetski dan turzima porazgovaramo sa Miroslavom Matoševićem, direktorom Turističke zajednice SBK.

Ovo je bila prilika da porazgovaramo i o projektu Staza stare pruge, biciklističkoj stazi dugoj 100 kilometara na kojoj se punom parom radilo ovoga ljeta…

Nama omiljeni i najbliži Travnik i Vlašić nude u toku cijele  godine brojne sadržaje, kako našim lokalnim stanovnicima tako i gostima. Pandemija je u ljetnim danima bila u drugom planu jer se više moglo boraviti na otvorenom, a lijepo vrijeme iskoristilo se maksimalno. Pitali smo direktora Matoševića da li smo spremni za zimu?

Svjetski dan turizma obilježen u SBK