Porodica Mameledžija dobro pamti 16. Septembar 2001. Godine kada su na svijet došle četvorke, Selma, Belma, Almir i Emrah. Pored starije kćerke koju su imali, rođenjem četvorki život se promijenio u svim aspektima.

Veliku radost godinama ništa nije smanjilo ali i briga je postajala sve veća.
Odgajati više od dvoje djece danas je pravi izazov, standardi su takvi da se problemi pri školovanju nagomilavaju kako se prelazi iz osnovne u srednju školi. Za borbu koja traje već 18 godina, majka Selme, Belme, Almira i Emraha nalazi upravo u njima, njihovoj poslušnosti, dobroti i iskrenosti.

Od njihovog rođeja pa do danas mediji i okolina govore o njima. Bitno je spomenuti da su oni odlučni očenici i da su išli u istu školi i u isto odjeljenje. Tako su ove godine bili maturanti Mješovita srednja tehnička škola Travnik i dobivaju zvanje Građevinskog tehničara.

Šteta bi bila kada Selma, Belma, Almir i Emrah ne bi nastavili školovanje. Osim odličnoog uspjeha oni su djeca koja su sve četiri godine imala primjerno vladanje. Troškovi studiranja su veliki a ovo je prilika za sve one koji žele pomoći da urade dobro djelo. Znanje je ono što niko ovoj djeci ne može oduzeti ma kakva vremena došla.

Ni općina Travnik nije ostala nijema na ovu priču. Naime, načelnik Općine Admir Hadžiemrić u svom kabinetu primio je četvorke te im uručio prigodne poklone.

Neka porodica Mameledžija bude primjer svim drugim porodicama. Svako dijete se rađa s nafakom. Posebna radost je vidljiva u njihov kući, školi i okruženju.

Svaka četiri zida mogu biti kuća ali je rijetko koja kuća dom.