Jeste li ikada vijesti selo koje izgleda kao manji grad. Upravo donosimo priču iz jednog takvog.

Dok pojedina sela još uvijek nemaju dobro razvijenu putnu komunikaciju, prodavnicu, još uvijek se bore sa slabim snabdvijevanjem vodom, bez ambulante i škole, selo Mehurići kod Travnika suprotnost je svega ovoga.

Samo nekoliko kilomenata od Travnika nalazi se ovo mjesto. Mnogi ga smatraju centrom okolnih sela. Sadrži od prodavnice, stadiona, škole, kafića, restorana,  pekare pa do pijace na kojoj možete pronaći sve ono što je teško naći na drugim mjestima.

Upravo je pijaca nama privukla najviše pažnje. Provjerili smo šta se ovdje prodaje. Od kose, vodira, mesa, pa do odjeće i mliječnih proizvoda.

Kažu da je život na selu težak ali mnogi stanovnici sela se ne slažu sa ovom izjavom. Kosu je zamijenila kosilica, prijevozno sredstvo više nisu konji nego traktori i kamioni, djeca sa sela završavaju srednje škole pa i fakultete što prije rata nije bio slučaj. Ni udaja djevojaka sa sela više nije ista. Dok su se nane udavale sa 15 godina i imale po petero djece, danas se kažu mladi trebaju napominjati za udaju i ženidbu. Kroz Mehuriće se prolazi kada idete u selo Suhi Dol, Višnjevo, Dub i Zagrađe. Svako mjesto ima svoju priču a mi se nadamo da ćemo uskoro posjetiti i neke od pomenutih.