Skip to main content

Izletišta u Srbiji koja morate posetiti

Organizovanje izleta u bogatoj i netaknutoj prirodi može biti savršena prilika da se odmorite, napunite baterije i ponovo povežete sa onima koje najviše volite. Danas velika većina ljudi živi u često stresnom, brzom i pomalo haotičnom vremenu.

Danas je, možda i više nego ranije, neophodan odmor, pa makar to bio i kratak vikend odmor. Izleti na dan ili preko subote i nedelje postaju sve popularniji i traženiji u našoj zemlji. Ti dani su nam apsolutno dragoceni i neophodni kako bi se odmorili i regenirali.

Zbog toga je naš savet da ih provedete okuženi bujnom i raskošnom prirodom. Mnoga istraživanja su pokazala kako boravak u prirodi, po lepom vremenu i na suncu deluje blagotvorno na ceo organizam. Ne samo što će izlet u prirodi da dobro utiče na vaše fizičko zdravlje, jednako dobro će uticati i na mentalno zdravlje koje je danas posebno ugroženo. Zbog toga, ne čekajte nego krenite na kratak odmor i uživajte u našim najlepšim izetištima.

izletišta u srbiji
izletišta u Srbiji

Izlet na Tari – istražite pravu prirodu

Tara pripada našim najpopularnijim planinama. Slobodno se može reći kako je upravo Tara zaslužna za razvoj planinskog turizma naše zemlje. Na Tari vas očekuje mnoštvo impresivnih pogleda, staze koje vijugaju kroz guste, planinske šume, kao i neke čuvene manifestacije i lokaliteti u neposrednoj okolini.

Priroda Tare još uvek uspešno odoleva urbanizaciji, tako da je ostala divlja, neukroćena i autentična. Krajolici Tare savršeni su za sliku sa razglednice koja na najbolji mogući način predstavlja fantastičnu prirodu ovog kraja. Tara je dobra ideja tokom cele godine, a jednako je savršena za romantične odmore, kao i za odmor sa porodicom. Simbol Tare i ono što čini značajan deo njenih lepota jesu njeni čarobni vidikovci:

  • Crnjeskovo
  • Banjska stena
  • Bilješka stenа
  • Оsluša vidikovac
  • Sjenič
  • Sokolarica
  • Janjač

Gde odsesti na Tari

Kako bi zaista mogli da iskusite i istražite sve čari Tare, naš savet je da izdvojite nekoliko dana koje ćete provesti na ovoj planini. Tara je puna lepota i skrivenih dragulja prirode.

Nakon dana koji će biti ispunjen raznim aktivnostima, biće vam potreban komforan i udoban smeštaj u kome se možete lepo odmoriti. Tara smeštaj će vam upravo to i pružiti. Ovde ćete pronaći najbolju ponudu raznolikih smeštajnih jedinica koje su jako lepo uređene i redovno održavane. Izbor je veliki i raznovrstan, tako da je na vama da pronađete ono što će vam najviše odgovarati. Svi apartmani su izuzetno luksuzni, moderni i opremljeni sa svim neophodnim elementima.

Goč- pravo mesto za savršen izlet

Sa zapada Srbije selimo se u njen centralni deo. Planina Goč prosto pleni svojom lepotom i magičnim prizorima, a pored toga je i izuzetno bogata izvorima bistre, planinske vode.

Reč je o neverovatnim predelima koji će oduševiti svakog iskrenog zaljubljenika u prirodu. Prava oaza prirode koja je, vremenom, postala jedno od omiljenih izletišta mnogih turista. Za sve oni koji vole da imaju aktivan izlet, tu su i odlični sportski tereni za košarku i mali fudbal, kao i lepo uređene pešačke staze. Teritorija ove planine delom pripada opštini Vrnjačka banja. Ukoliko tragate za najboljim smeštajem nadomak ove planine, apartmani Vrnjačka Banja su pravi izbor za vas. Tu ćete pronaći pregršt odličnih smeštajnih jedinica i to po veoma povoljnim i pristupačnim cenama.

Otkrijte pravu planinsku bajku

Iako spada u jedne od najnižih planina, Goč ima da vam ponudi mnoštvo lepota i zanimljivih atrakcija. Poznat je po izuzetno bogatom i raznovrsnom biljnom svetu koji će vas sigurno sasvim očarati.

Ovde ćete pronaći preko 700 različitih biljnih vrsta, a mnoge od njih poseduju i mnoga lekovita dejstva. Goč je poznat i po svojim mnogobrojnim izvorima voda i rečica koje su postale neizostavan deo bajkovitih pejzaža.

Za sve ljubitelje pešačenja postoji pet odličnih staza koje su prilagođene i početnicima i iskusnim šetačima. Ukratko, na Goću ćete pronaći sve što vam je potrebno za savršen izlet i boravak u prirodi.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pružio neke dragocene savete i zanimljive informacije. Malo šta je lepše od toga da provedete divan dan okruženi netaknutom i bujnom prirodom. Naša zemlja je zaista bogata mnogim, skrivenim draguljima. Ova mesta pružiće vam mir i relaksaciju, kao i neizmerne prirodne lepote. Ukoliko želite kratak predah ili da napunite baterije radi novih radnih pobeda naša preporuka je da svakako posetetite ova mesta.