Skip to main content

NEET UP prekogranične saradnje je prvi u nizu planiranih susreta mladih polaznika obuke SVE NA JEDNOM MJESTU koja se provodi  u okviru projekta „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“.

Tokom NEET UP treninga, Centar za edukaciju mladih i Fondacije tuzlanske zajednice i polaznici iz  tri ciljana grada Tuzlanskog kantona (Lukavac, Tuzla i Živinice) ugostili su polaznike obuke iz tri ciljane općine iz Sremskog okruga (Sremska Mitrovica, Šid i Ruma), te partnerske organizacije iz Srbije – Centar za omladinski rad (Novi Sad) i Udruženje mladih – UM (Sremska Mitrovica).

Regionalni NEET UP trening usmjeren na jačanje kompentencija 50 mladih nezaposlenih osoba u oblasti pregovaranja i efikasnog upravljanja konfliktima u poslovnom okruženju, a održava se u periodu od 09. – 12.11.2023. godine u hotelu „Salis“ u Tuzli.

„Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ provodi Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) a finansiran je od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Glavni cilj projekta je jačanje zapošljivosti i socijalne inkluzije mladih iz ranjivih grupa u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina, kroz povećanje njihovog zapošljavanja i poduzetničkih kompetencija kroz pilotiranje inovativne usluge zapošljavanja mladih „Sve na jednom mjestu“.