Skip to main content

Afriko ljubavi moja – U kolonijalnoj Africi, žena se bori da spase svoj život, svoju čast i čovjeka kojeg voli…

Berlin, 1914 – Katarina napušta svog nevjernog muža Ričarda da bi započela novi život u Istočnoj Africi.

Očajna i bez sredstava, stiže u afričku luku Tanga. Kada joj dr Lukas ponudi posao asistenta, rado prihvata. Njih dvoje pomažu bolesnicima a Katarina je očarana ljepotom Afrike. Kada sretne Viktora, škotskog oficira, između njih se rađa duboka veza.

Međutim, Ričard, trgovac po zanimanju, koristi svoje veze da zagorča Katarinin život čak i u najudaljenijim dijelovima svijeta. Ponovo se sreću kada Ričard odlazi na safari sa njihovim sinom Georgom i Ričardovim bratom Henrihom.

Georg biva ubijen u lovačkoj nesreći a Katarina otkriva da je njen muž odgovoran za njegovu smrt. Ričard počinje da učestvuje u kriminalnim poslovnim planovima.

Kada izbije prvi svjetski rat, Ričard i Heinrih su primorani da ostanu u Africi i pokušaju da preuzmu kontrolu nad njemačkom vojskom.

Nakon smrti skoro polovine svojih ljudi u borbi, okrivljuje Katarinu za izdaju. Spreman da je pogubi, iznenada okreće svoje oružje ka Heinrihu koji ga ubija u samoodbrani.

Heinrich je zatim ubijen od strane Hofmanna, njemačkog farmera koji namjerava da iskoristi Viktorovo ime da bi zaštitio svoje kriminalne aktivnosti.

Ubijen je kada se Victor i Katarina suoče sa njim. Viktor i Katarina odlučuju da se trajno nastane u Africi. Osnivaju bolnicu koja postoji i dan danas…

Afriko ljubavi moja je odličan film kojeg redovno prikazujemo na Kanal 6 HD televiziji u sklopu filmskih maraton. Možete ga gledati i online na našoj web stranici.