Skip to main content

Film Elitne ubice na Kanal 6 HD.

Kineski imigrant u Americi, John Lee (Chow Yun -Fat), iza sebe ima mračnu prošlost profesionalnog ubojice, čime se nimalo ne ponosi. Međutim, u zamjenu za sigurnost svoje obitelji, Lee je prisiljen prihvatiti posao kod moćne figure kriminalnog podzemlja, gospodina Weia (Kenneth Tsang).

Wei želi da Lee ukloni policijskog detektiva Stana Zedkova (Michael Rooker), ali je zadatak toliko težak da se Lee radije odlučuje iskusiti posljedice Weieovog gnjeva, nego pokušati izvršiti zadano.

Film gledajte online na Kanal 6 HD.

Uz pomoć Meg Coburn (Mira Sorvino), koja pomažući Leeju i sama postaje metom, Lee se bori s vremenom kako bi nadmudrio armiju ubojica. Antoine Fuqua je redatelj legendarnog Cooliovog videospota “Gangsta’s Paradise”, Chow Yun-Fat je nova uvozna zvijezda sa sedamdesetak filmova iza sebe, Mira Sorvino je osvojila Oskara za ulogu u filmu Woodyja Allena “Moćna Afrodita” – njima pridodajte kultnog redatelja Johna Wooa u stolici izvršnog producenta i dobili ste vizualno uzbudljiv triler koji akcijskom žanru pridonosi svojom crossover poetikom borilačkih sekvenci.

Univerzalno mišljenje mnogih filmaša bilo je da je upravo Chow Yun-Fat bio ono što je Hollywoodu proteklog desetljeća nedostajalo – glumac koji posjeduje intenzitet Bogarta ili Cagneya, borilačke sposobnosti Brucea Leeja, ali istovremeno pokazuje i smisao za humor. Mira Sorvino ima potpuno drugačiju kulturalnu energiju pa bi, dok joj je kolega meditirao kako bi se što bolje pripremio za ulogu, slobodno vrijeme koristila za udaranje vreće za vježbanje koju je objesila u svojoj prikolici. Izvršni producent, iskusni John Woo, dobro je znao kako spojiti dvije glumačke, redateljske i filmski ekspresivne škole.

S tridesetak filmova iza sebe prometnuo se u jednog od najvećih internacionalnih filmskih autoriteta u čijim je hongkonškim filmovima često nastupao Chow Yun-Fat, što mu je i donijelo priliku nastupa u visokobudžetnoj holivudskoj produkciji.