Skip to main content

Kada se govori o uvozu robe iz inostranstva  posljednjih par godina najviše robe nam dolazi iz Kine. Iako smo u prošlosti robu iz Kine često vezali za nešto što je nekvalitetno i nešto što nije pouzdano.

Kako uvesti mašinu iz Kine danas je postalo veoma često pitanje, zato što je roba koju možemo kupiti u Kini znatno jeftinija od one na zapadu. Roba iz Kine se danas smatra veoma kvalitetnom robom za koju vam nije potreban ogroman novac. 

Na naše prostore kao i svugdje u svijetu postali su popularne web stranice kao što su AliExpress i Alibaba. Preko ovih i sličnih stranica moguće je pronaći robu i dobavljača te putem Interneta obaviti nabavku. Ovo je omogućilo mnogim spretnim i domišljatim ljudima, uvoznicima, da vrše naknadnu prodaju. Sve što im je trebalo je odvažnost da ulože u velike količine Kineske robe.

kako uvesti mašinu iz kine

Kupovina na velike količine

Uvoz iz Kine, tačnije uvoz mašina i drugih većih predmeta je najbolje raditi na velike količine. Razlog tome jesu zavisni troškovi nabavke. Primjera radi, kupujete robu u Kini u vrijednosti od 5000$ i imate zavisne troškove od 1500$. Dok bi zavisni troškovi za nabavku od 10 000$ bili 2000$ (razlika samo u trošku transporta usljed veće količine, ostali troškovi su fiksni). Ujedno sa većom količinom robe troškovi transporta su najniži – i vrši se brodom tj kontejnerskim transportom. Trgovci danas uvoze kontejnere robe, što im omogućava veći prostor za zaradu. –

Formula je jednostavna, ako želite da kupite sebi par ličnih stvari onda uzmete dva ili tri proizvoda. Međutim ako se želite baviti vlastitom prodajom i smatrate da možete za duplo ili troduplo podići cijenu proizvoda iz Kine onda je potrebno da kupujete na veće količine.

Uvoz iz Kine je može biti jednostavan

Ako pronađete dobrog posrednika koji ima dobre konekcije u Kini i koji može pregovarati uslove za vas, možete sebi osigurati razne povlastice, kao na primjer da dobavljač koja vam prodaje mašinu snosi dio troškova dostave! Pri radu sa posrednikom na vama je doslovno samo to da znate šta tačno želite kupiti. Dobar agent može dalje provjeriti dostupnost ali i potvrditi da li i pod kojim uslovima se mašina može uvesti.

Olakšajte sebi cijeli proces

Kao što smo spomenuli o prethodnom dijelu, postoje posrednici odnosno agenti ili web stranice koje se bave pronalaskom, kupovinom i provjerom robe u Kini. Potrebno je da pronađete najbolju agenciju koja će biti iskrena s vama i koja će vam pomoći da pronađete proizvod i da isti bude dostavljen na vašu adresu.

kako uvesti mašinu iz kine

Proces uvoza može biti veoma jednostavan ako znate šta radite. Međutim ako niste upoznati s cijelom procedurom i nemate dobrog savjetnika onda ćete biti zatrpani u moru zakona i regulativa ali i loših dobavljača. Bilo bi najbolje da pronađete agenciju, preporučljivo koja je s naših prostora kako bi kroz čitav proces nabavke mogli komunicirati na svom jeziku. Dosta je jednostavnije poslovati s našim ljudima koji žive i rade u Kini, i jako dobro poznavaju kineski sistem poslovanja.

Jedna od najboljih Agencija za lakši uvoz proizvoda iz Kine je PartnerInChina.com. Sa preko 650 vrsta proizvoda koje su do sada izvezli za svoje klijente ova kompanija može biti rješenje vaših problema. Sve je na našem jeziku tako da ćete se jednostavno snaći, a agenti su vam na raspolaganju 24/7 da odgovori na sva vaša pitanja.

Na ovoj web stranici možete pronaći savjete o nabavci robe, pronalasku proizvoda, kontroli kvaliteta. Takođe možete pročitati i o uslugama  inspekcije fabrika dobavljača i samom skladištenju i transportu robe. Dakle, ova stranica je vaš lični asistent koji će vam uvijek u svako doba dana i noći prikazati gdje se nalazi vaša roba, da li je kontejner otpremljen kao i kada će biti kod vas.

Ako ste se odlučili na ovaj veliki korak i želite da pokrenete vlastiti biznis dobro istražite tržište ili se konsultujte sa posrednikom za kupovinu u Kini.

Ako niste sigurni gdje da počnete, posjetite ovaj link na PartnerInChina.com