Skip to main content

Noćno skijanje na Vlašiću predviđeno je za srijedu, petak i subotu u terminu od 18:30 do 21 i 30 sati.

Pored dnevnih termina za kojima od početka sezone vlada veliki interes, noćno skijanje kako domaćim tako i stranim turistima, predstavlja pravu atrakciju.

Naša ekipa bila je na Vlašiću i provjerila da li je skijašima bolje dnevno ili noćno skijanje…

Ukoliko ne posjedujete ski opremu, na skijalištu je moguće iznajmiti sve što vam je potrebno. Cijene ski karata od 09 do 16 sati iznose 28 maraka. Poludnevna karta, košta 19 maraka. Karta za noćno skijanje košta 20 maraka.

Podsjetimo da je Vlašić prva bh. “covid safe” destinacija koja pored zakonom propisanih mjera ima i Interni COVID-19 protokol koji nudi i niz dodatnih preventivnih kriterija, kao i preporuka kako postupiti ukoliko dođe do zaraze. Na Vlašiću je aktivirana i sezonska ambulanta Doma zdravlja Travnik, kako bi svi posjetitelji ukoliko zatrebaju pravovremeno dobili medicinsku njegu na Vlašiću.

noćno skijanje na vlašiću
Noćno skijanje na Vlašiću

Ono što strane goste najviše zanima jeste popust na testiranje na koronavirus. Naime, 10 % popusta dobit će gosti koji borave u registriranom smještaju i koji su prijavljeni u Turističkoj zajednici.
40 %, 50 % i 100 % popusta na PCR testove dobit će gosti u hotelskim prodajnim aranžmanima u ovisnosti na broj dana koji borave u hotelima.

Ako mislite da su pogledi iz planinskih odmarališta po danu prekrasni, pričekajte dok pređete pogledom preko horizonta noću. Na skijalištima i planinama obično je malo svjetlosti, tačnije samo reflektori koji pokazuju vaš put niz stazu, dok područja koja vas okružuju bit će obasjana jarkom mjesečinom ako je nebo vedro.

noćno skijanje na vlašiću
Noćno skijanje na Vlašiću


Postoji nešto sasvim čarobno u provođenju vremena ispod zvijezda u tihom, bijelom okruženju. Skijanje pod zvjezdanim nebom bit će nezaboravno iskustvo, pa čak može biti i romantičan način povezivanja sa dragom osobom.

Predlažemo da pogledajte i ovaj video…