Skip to main content

Film Sačuvaj posljednji ples gledajte online na Kanal 6 HD, pogledajte, a u nastavku slijedi uvod u film.

Sara (Julia Stiles) je djevojka čija majka pogiba u prometnoj nesreći dok žuri na njezinu audiciju za balerinu.

Sara se nakon tog tragičnog događaja seli ocu, jazz-glazbeniku, uz snažan osjećaj krivnje što je obvezala majku da dođe na audiciju. U novoj školi većina su djece crnci, a Sara upoznaje Chenille (Kerry Washington) i zaljubljuje se u njezina brata Dereka (Sean Patrick Thomas), mladića s mutnom prošlošću, koji s njom dijeli ljubav prema plesu.

Chenille joj pomaže u prilagodbi, a počinje i romansa s Derekom, koji je upravo dobio stipendiju sveučilišta Georgetown. Njegov najbolji prijatelj Malakai (Freddo Starr) traži od njega da mu pomogne u nadasve rizičnom poslu s one strane zakona, što će Dereka staviti na veliku kušnju.

U međuvremenu, Derek pokazuje Sari urbani plesni stil, dok ona njega upoznaje s baletnim koracima. Zaljubljena Sara otvara svoje srce, ali njihova veza nailazi na neodobravanje okoline.

Dok se pokušava naviknuti na novi život, Sara će morati zanemariti osude i tračeve o međurasnoj vezi i vratiti se na pozornicu. Američki film “Plešimo zajedno” ima niz dodirnih točaka s britanskim filmom “Billy Elliot”, a neki će možda naći i vezu s “Groznicom subotnje večeri” i “Prljavim plesom”.

S filmom “Billy Eliot” svakako dijeli uspješno prikazanu socijalnu i rasnu problematiku, preranu majčinu smrt i iznimno darovitog mlađahnog junaka, odnosno junakinju. Uočeno je da se pitanju popularizacije baleta u oba filma pristupa pokušajem da se za neke dosadna klasična glazba razbije znatno zabavnijim i prihvatljivijim pop/rock, odnosno hip-hop umecima i inačicama.

Uspjehu filma odličnom glumom pridonijele su mlade nade sedme umjetnosti Julia Stiles i Sean Patrick Thomas koji su impozantno dočarali kemiju među zaljubljenima.

Dexter Se Vraća Na Male Ekrane: Poznati Detalji Novih 10 Epizoda