Skip to main content

Ovako je krajem jula Humanitarna organizacija Dirhem pokrenula apel za renoviranje kuće porodici Džulabić iz Mosora. Iako se išlo korak po korak i radilo se na osnovu pristiglih donacija, danas, tri mjeseca nakon, podrum pun vlage, postao je pravi dom za Adema i njegove kćerke, Medinu i Eminu.

Kao što imate priliku vidjeti na videosnimku koji je nastao prije početka radova, bio je potrebno renovirati kompletno prizemlje objekta koji je bio pun vlage i kao takav neuslovan za normalan život.


Kada smo kontaktirali Halila Islamovića, koordinatora HO Dirhem za Srednju Bosnu, prije samo mjesec dana, kazao nam je da su završeni radovi na obnovi elektro i vodovodne instalacije, kao i na termo izolaciji, izliven estrih u svim prostorijama, urađena keramika u kupatilu, te ugrađena vanjska stolarija. Naglasio je da ima još mnogo posla. Zahvaljujući trudu i dobrim ljudima, danas stanje izgleda ovako…

Novi dom za tročlanu porodicu Džulabić iz Mosora

Tuga koja se uselila u ovu kući prije osam godina, nije se mogla izbjeći. Emina i Medina su svjesne toga da svoju majku više nikada neće vidjeti niti s njom podijeliti radost i tugu, ali vrijeme čini svoje.

Kako nam je kazao Adem Džulabić, teško je odgajati dvije djevojčice, ali trudi se biti i otac i majka. Do sada se u teškim danima, kojih ima mnogo za novac snalazio od prijatelja, a zahvaljujući dobrim ljudima, sve ide na bolje.