Skip to main content

Car Kaligula je poludio. Ubija muža svoje sestre zbog zavjere i progoni sestru Agrippinu na ostrvo daleko od njenog sina Luciusa, koji će u istoriji biti zapamćen kao Neron. Osmogodišnji Lucius je poslan da živi sa tetkom Domicijom, čiji ga robovi odgajaju. Dječaku se najviše dopada Appollonius, grčki glumac i njegova prelijepa kćerka Acte.
Neronova sreća iznenada prestaje kada Kaligulu ubijaju njegovi generali, postavljajući cara Klaudija, koji prekida Aggrippinin nepravedni progon.
Neron je ponovo sa svojom majkom. Agripinin cilj je postavljanje sina na mjesto vladara Rima. Uklanjajući Mesalinu, Klaudijevu raskalašnu ženu, zavodi cara i ubjeđuje ga da je oženi i usvoji Nerona kao svog sina. Kada se Klaudije vrati iz Britanije, daje do znanja Agripin da će Britanikus, njegov pravi sin biti nasljednik, a ne Neron. Iznenada, Klaudije umire, vjerovatno otrovan. Neron, zahvaljujući lažnom testamentu postaje car. Njegov prvi akt je da postavi Acte kao svoju buduću ženu. Rimski nobil je ogorčen.
Narod je presretan. Uz pomoć Seneke, Neron započinje serijal političkih reformi. Negativni efekat tih reformi na bogate senatore ih vodi na pomisao da zamijene Nerona sa Britannicusom. Agripina shvata opasnost u kojoj joj se sin nalazi i kroz prevaru i pomoć Seneke, tjera ga da ubije Klaudijevog sina.
Acte napušta Nerona, odbijajući da živi uz nekoga ko se slaže da ubije nevinog čovjeka. Neron naređuje da se njegova majka ubije da bi se oslobodio njenog pritiska.
Čak ni susret sa Acte mu ne uliva nadu. Apostol Pavle je upoznaje sa hrišćanskom vjerom. Neron, koga Poppaea zavodi, postepeno ludi, kriveći hrišćane i počinje izgradnju Domus Aurea.
Apostol Pavle i svi prijatelji Acte su ubijeni.
Situacija izmiče kontroli, dok se vojska buni protiv Nerona. Napušten od svih, on se ubija.
Samo je Acte dovoljno zabrinuta da osigura njegovu sahranu.
Ljubav i istinski hrišćanski duh joj daju uvid u dušu usamljenog, izmučenog čovjeka, skrivenog iza monstruozne maske….