Skip to main content

Serija Kobra – Kada tradicionalni pravosudni sistem propadne, postoji alternativa: posebna državna agencija koja se fokusira na žrtve.

Serija opisuje krivične istrage odeljenja saobraćajne policije na auto-putu. Glavni likovi su dvojica policajaca koji formiraju policijsku ekipu.

Na početku, to su bili glavni inspektor Frank Štolte Ingo Fišer. Posle samo dve epizode, glavni inspektor Semir Gerkhan zauzima mesto Inga Fišera nakon što je on ubijen u akciji. Od 2. sezone, na mesto Franka Štoltea dolazi inspektor Andre Fuks.

Od probne epizode 5. sezone, mesto Andrea Fuksa preuzima glavni inspektor Tom Kranih nakon što se rečeno da je Fuks ubijen u akciji u Italiji na moru. Tom nalazi devojku koja je zatrudnela i verila se sa njim.

Devojka je nekoliko dana kasnije ubijena kolima-napravom od strane jedne zločinačke skupine i nakon toga, Tom daje otkaz i napušta Nemačku. Na njegovo mesto dolazi glavni inspektor Jan Ricter. On je posle epizode „Izuzetno” odlučio da napusti seriju.

serija kobra
Serija kobra

Njegov odlazak nije bio prikazan. Na početku 9. sezone (epizoda „Povratak”), Semir poziva Toma Kraniha da mu pomogne u rešavanju novog slučaja — on je jedini koji je video lice do sada neprepoznatog bombardera. Iako Tom ne želi da se vrati u službu, ipak se predomišlja na kraju epizode i ponovo postaje glavni inspektor.

Ova odluka se pokazala kao jako tragična jer je Tom ubijen u epizodi „Život i smrt”. U epizodi „U najboljoj nameri”, na njegovo mesto dolazi glavni inspektor Kris Riter koji je ubijen u epizodi „Među neprijateljima” dok je bio na tajnom zadatku.

Od 180. epizode („Sad sam”) na njegovo mesto dolazi glavni inspektor Ben Jager, Semirov novi ortak koji takođe napušta seriju tokom 19. sezone (u epizodi „Izvršna odluka”). Naslednik Bena Jagera polovinom 19. sezone postaje Aleks Brant.

Polovinom 21. sezone, Aleks odlazi iz serije, a novi Semirov ortak postaje Paul Rener koji je viđen u epizodama „Turbo i Tako” i „Turbo i Tako ponovo”.